Noies del pla de Mollet


Nom: Joan Bertran
Data de naixement: 18/04/1903
Població: Arenys d'Empordà (Garrigàs)
On la va aprendre: ---

Lletra:

Noies del pla de Mollet
totes són trol·les.
Que aimen el bon vi,  
l'aig(u)a no gaire.
Que aimen el bon vi,

l'aig(u)a no gaire.


Observacions: És un fragment d'una cançó anomenada normalment "Per l'aliment del bon vi" (en aquest mateix web en tenim una versió més completa). En trobem una variant al volum I de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, recollida a Osor (Selva) l'any 1922. Aquesta versió és la més difosa actualment, segurament gràcies al treball de recopilació i difusió de Joaquim Maideu a la "Crestomatia de cançons tradicionals catalanes" (1992). 

També en trobem moltes altres variants. Per exemple, una de recollida a Espolla l'any 1928 (Volum IX de l'Obra del Cançoner Popular) o una de transcrita per Sara Llorens de Serra al seu Cançoner de Pineda (1931), amb el nom de "El vi n'és bo". També Joan Amades en recull una amb el títol "Pel bon vi".

Una altra variant va ser recollida a Beget durant els anys 1976-1977 per Amadeu Rosell i Jaume Arnella, i publicat posteriorment com a Les Cançons de Beget.


* Enregistrament realitzat per Àngel Daban, a finals dels anys 70. La fotografia ha estat cedida per Quima Bisbe, familiar del cantador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada