Cançó de taverna

 

Nom: Joan Arnau i Serra
Data de naixement:  1941 (Les Planes d'Hostoles)
Població: Les Planes d'Hostoles
On la va aprendre: del seu pare, baríton del Coro Retorn Planenc, de Les Planes


Lletra:

A la taverna d’en Mallol,
s’hi beu i plagueja:
a la taverna d’en Mallol,
molts hi entren amb lluna i en surten amb sol.

A la taverna d’en Mallol,
s’hi beu i s’hi juga;
a la taverna d’en Mallol
dels diners que hi entren no se'n torna un sol (?).

A la taverna d’en Mallol,
hi ha hagut punyalades;
a la taverna d’en Mallol,
diuen que n'eren quatre contra un home sol.

A la taverna d’en Mallol,
no tot són rialles;
a la taverna d’en Mallol
han tancat les portes en senyal de dol.Observacions: És una cançó escrita i composada per Apel·les Mestres (1854-1936) l'any 1918. Va ser popularitzada pel tenor Emili Vendrell i interpretada posteriorment per Joan Manuel Serrat, Dyango o Núria Feliu.


Joan Arnau i Serra és nascut a les Planes l’any 1941. Va estudiar als Fossos de Figueres i a l’Escola d’Enginyers de Terrassa. Del 1960 fins el 2000 va treballar de Topògraf i Tècnic en disseny gràfic col.legiat, sobretot en l’apartat de replanteig i control d’Obra Pública.

Al 2001 i ja retirat del camp laboral, juntament amb Jaume Arnella investiga i reprodueix les cançons recollides a les Planes l’any 1922 pels mestres Joan Tomàs i Joan Llongueras i les presenten en públic durant sis anys, amb el nom de LES PLANES 1922.

Actualment, està a punt d’editar els seus segon i tercer llibres sobre Les Planes, amb els títols de "Llegendes de les Planes d’Hostoles i altres romanços" i "Avui que encara la memòria no em falla". 


* Enregistrament realitzat el maig de 2014 per Joan Arnau i Serra. L'enregistrament, la fotografia i tota la informació biogràfica ha estat proporcionada per ell mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada