Si algun bou agafa la passa

 

Nom: Joan Arnau i Serra
Data de naixement:  1941 (Les Planes d'Hostoles)
Població: Les Planes d'Hostoles
On la va aprendre: de la seva àviaLletra:

Si algun bou 'gafa la passa,
ia sabeu el què heu de fer:
el porteu a Sant Feliu
qu'us el pagaran molt bé.
I del bou faran xoriços,
Rioja i algun fuet.

A Sant Feliu han demostrat
a ser un poble de brutaldat;
a Sant Feliu no hi aneu,
'gafareu la passa i us morireu.


Observacions: En Joan Arnau ens explica que aquesta era la resposta dels Nyerros -la gent de Les Planes d'Hostoles- quan els vilatans de Sant Feliu de Pallerols -Pescallunes- parlaven malament dels primers. La música també és la de la cançó "L'orinal".

Joan Arnau i Serra és nascut a les Planes l’any 1941. Va estudiar als Fossos de Figueres i a l’Escola d’Enginyers de Terrassa. Del 1960 fins el 2000 va treballar de Topògraf i Tècnic en disseny gràfic col.legiat, sobretot en l’apartat de replanteig i control d’Obra Pública.

Al 2001 i ja retirat del camp laboral, juntament amb Jaume Arnella investiga i reprodueix les cançons recollides a les Planes l’any 1922 pels mestres Joan Tomàs i Joan Llongueras i les presenten en públic durant sis anys, amb el nom de LES PLANES 1922.

Actualment, està a punt d’editar els seus segon i tercer llibres sobre Les Planes, amb els títols de "Llegendes de les Planes d’Hostoles i altres romanços" i "Avui que encara la memòria no em falla". 


* Enregistrament realitzat el maig de 2014 per Joan Arnau i Serra. L'enregistrament, la fotografia i tota la informació biogràfica ha estat proporcionada per ell mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada