Fica-li noia

.
 

Nom: Joan Arnau i Serra
Data de naixement:  1941 (Les Planes d'Hostoles)
Població: Les Planes d'Hostoles
On la va aprendre: d'en Quiquet, jugador de l'U.E. Olot, que la cantava si havien guanyat un partit o en algun sopar.


Lletra:

El dia que em vaig casar
no tenia pa ni vi,
sols una qu(a)rtera d'ordi
que la vaig portar al molí.
Fica-li noia, fica-li sí,
fica-li noia el cornetí!

Quan arribo a casa meva,
la dona no em vol obrir;
guaito per sota la porta,
veig un frare caputxí.

Fica-li noia, fica-li sí,
fica-li noia el cornetí!


Ia'n 'gafo un buscai d'(a)ulina
i ell n'agafa dos de pi;
Ia n'hin foto garrotada
i ell me’n fot dues a mi.

Fica-li noia, fica-li sí,
fica-li noia el cornetí!


Maleït siga, sigui el frare,
la mare que el va parir:
es fica al llit amb la dona
i ara també ho vol fer amb mi.

Fica-li noia, fica-li sí,
fica-li noia el cornetí!Observacions: La primera referència que tenim és al casset "Reputicanticus - Cançons d'amor i de gresca recollides a Olot" (1981). 

La recull Artur Blasco dins "A Peu pels camins del Cançoner" al poble d'Enseu (Pallars Sobirà), l'any 1985, i a Setcases (Ripollès) l'any 2005.

També l'enregistra el grup "Follim Follam" l'any 1989 al disc "Cançons porques" i en podem veure una actuació en directe aquí. El grup "Clau de Lluna" també la inclou al disc del mateix nom, l'any 1994.


Joan Arnau i Serra és nascut a les Planes l’any 1941. Va estudiar als Fossos de Figueres i a l’Escola d’Enginyers de Terrassa. Del 1960 fins el 2000 va treballar de Topògraf i Tècnic en disseny gràfic col.legiat, sobretot en l’apartat de replanteig i control d’Obra Pública.

Al 2001 i ja retirat del camp laboral, juntament amb Jaume Arnella investiga i reprodueix les cançons recollides a les Planes l’any 1922 pels mestres Joan Tomàs i Joan Llongueras i les presenten en públic durant sis anys, amb el nom de LES PLANES 1922.

Actualment, està a punt d’editar els seus segon i tercer llibres sobre Les Planes, amb els títols de "Llegendes de les Planes d’Hostoles i altres romanços" i "Avui que encara la memòria no em falla". 


* Enregistrament realitzat el maig de 2014 per Joan Arnau i Serra. L'enregistrament, la fotografia i tota la informació biogràfica ha estat proporcionada per ell mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada