El gat i la gata

 

Nom: Joan Arnau i Serra
Data de naixement:  1941 (Les Planes d'Hostoles)
Població: Les Planes d'Hostoles
On la va aprendre: de la seva àviaLletra:

En el mes de gener,
una gata i un gat
els dos l'amor se'n feien
de terrat en terrat.

La gata deia a l'altre:

-Escolta gat cendrós,
saltem aquesta tanca
i anirem a viure tots dos.

I amb la glaçada que cau,
mau, mau, mau, marramiau,
fent-se carícies se'ls veu,
meu, meu, meu, marrameu,
tan a l'hivern com l'istiu,
miu, miu, miu, marramiu.
Fins a l'agost i al setembre
s'estan a prop del caliu.Observacions: És una cançó que també hem trobat localitzada a internet com a cançó de marinera i de taverna, i amb el nom de "Cançó del gat i la gata".

Artur Blasco n'inclou una versió dintre "A Peu pels camins dels Cançoner - Cançons del Ripollès i de la Garrotxa", recollida a la Colònia Estebanell l'any 2005 i titulada "Els gats". 


Joan Arnau i Serra és nascut a les Planes l’any 1941. Va estudiar als Fossos de Figueres i a l’Escola d’Enginyers de Terrassa. Del 1960 fins el 2000 va treballar de Topògraf i Tècnic en disseny gràfic col.legiat, sobretot en l’apartat de replanteig i control d’Obra Pública.

Al 2001 i ja retirat del camp laboral, juntament amb Jaume Arnella investiga i reprodueix les cançons recollides a les Planes l’any 1922 pels mestres Joan Tomàs i Joan Llongueras i les presenten en públic durant sis anys, amb el nom de LES PLANES 1922.

Actualment, està a punt d’editar els seus segon i tercer llibres sobre Les Planes, amb els títols de "Llegendes de les Planes d’Hostoles i altres romanços" i "Avui que encara la memòria no em falla". 


* Enregistrament realitzat el maig de 2014 per Joan Arnau i Serra. L'enregistrament, la fotografia i tota la informació biogràfica ha estat proporcionada per ell mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada