Cançó de la rosa

 

Nom: Joan Arnau i Serra
Data de naixement:  1941 (Les Planes d'Hostoles)
Població: Les Planes d'Hostoles
On la va aprendre: de la seva àviaLletra:

Colomet que voles,
tes ales tingués,
aniria a veure
mon amor on és.
Rosa catalana,
rosa de flor d'or,
Rosa catalana,
qui us tingués al cor!

Allí a l'alta serra
té son niu de flor(s),
i angelets i monjos
li canten amor(s).
Rosa catalana,
rosa de flor d'or,
Rosa catalana,
qui us tingués al cor!

També li'n cantava
quan era escolà,
i ara que en sóc fora
faig sinó plorar.
Rosa catalana,
rosa de flor d'or,
Rosa catalana,
qui us tingués al cor!Observacions: És un poema de mossèn Jacint Verdaguer (1845 - 1902) que, com molts altres, van ésser musicats per diversos compositors. D'aquest no en sabem l'autoria exacta: Antoni Nicolau, Joan Maria Roquet-Jalmar o Miquel Querol.


Joan Arnau i Serra és nascut a les Planes l’any 1941. Va estudiar als Fossos de Figueres i a l’Escola d’Enginyers de Terrassa. Del 1960 fins el 2000 va treballar de Topògraf i Tècnic en disseny gràfic col.legiat, sobretot en l’apartat de replanteig i control d’Obra Pública.

Al 2001 i ja retirat del camp laboral, juntament amb Jaume Arnella investiga i reprodueix les cançons recollides a les Planes l’any 1922 pels mestres Joan Tomàs i Joan Llongueras i les presenten en públic durant sis anys, amb el nom de LES PLANES 1922.

Actualment, està a punt d’editar els seus segon i tercer llibres sobre Les Planes, amb els títols de "Llegendes de les Planes d’Hostoles i altres romanços" i "Avui que encara la memòria no em falla". 


* Enregistrament realitzat el maig de 2014 per Joan Arnau i Serra. L'enregistrament, la fotografia i tota la informació biogràfica ha estat proporcionada per ell mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada