Anem a doctrina

 

Nom: Joan Arnau i Serra
Data de naixement:  1941 (Les Planes d'Hostoles)
Població: Les Planes d'Hostoles
On la va aprendre: de catequista a l'església de la Immaculada de Figueres, als anys 50Lletra:

Anem, anem a do(c)trina
que el bon Déu crida als infants.
Els àngels són a la porta
per a donar-nos les mans.

Jesús a dintre ens espera
'sentat en cadira d’or;
totes les coses que ens digui
les volem saber de cor.


Anem, anem a do(c)trina
que el bon Déu crida als infants.
Els àngels són a la porta
per a donar-nos les mans.

 
La Mare de Déu en veure’ns
d’un tros lluny ja somriurà;
sants i santes de la Iglésia
ens voldràn veure passar.


Anem, anem a do(c)trina
que el bon Déu crida als infants.

Els àngels són a la porta
per a donar-nos les mans.Observacions: És una cançó titulada originalment com a "Cant d'entrada" i forma part del cançoner "Cants catequístics" (1914). La lletra és de mossèn Josep Paradeda i la música de Joan Baptista Lambert.

Al blog Goigs i devocions populars n'apareix la lletra i la partitura a partir d'una edició de 1933:Joan Arnau i Serra és nascut a les Planes l’any 1941. Va estudiar als Fossos de Figueres i a l’Escola d’Enginyers de Terrassa. Del 1960 fins el 2000 va treballar de Topògraf i Tècnic en disseny gràfic col.legiat, sobretot en l’apartat de replanteig i control d’Obra Pública.

Al 2001 i ja retirat del camp laboral, juntament amb Jaume Arnella investiga i reprodueix les cançons recollides a les Planes l’any 1922 pels mestres Joan Tomàs i Joan Llongueras i les presenten en públic durant sis anys, amb el nom de LES PLANES 1922.

Actualment, està a punt d’editar els seus segon i tercer llibres sobre Les Planes, amb els títols de "Llegendes de les Planes d’Hostoles i altres romanços" i "Avui que encara la memòria no em falla". 


* Enregistrament realitzat el maig de 2014 per Joan Arnau i Serra. L'enregistrament, la fotografia i tota la informació biogràfica ha estat proporcionada per ell mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada