En este vals

Nom: Narcisa Bosch
Data de naixement: --- (El veïnat de Salt - Gironès)
Població: Girona
On la va aprendre: ---


En este vals  


Lletra:

En este vals,
una noche soñé;
el despertar,
el silencio noté.

Vuelve dormir,
vuelve soñar;
mi corasón,
siempre, siempre
en el vals.

Prenda, prenda hermosa
que cuando el vals soñé,
soñé agarradito
contigo lo bailé.

Baile cruel (?)
me juraste mi amor,
yo te entragué
mi jardín .... la flor.
 

................
marchita está,
no yase no (?)
que te cuerdo ni ná (?). 

Observacions: És un valset que recollim atès la popularitat de la seva melodia, que es devia difondre -i anar canviant- al tombant del segles XIX i XX. Se la coneix amb molts noms: "Vals de la Lolita", "Contigo yo soñé", "Vals suñé" i, com hem trobat al web aragonès Arafolk, també com a "Vals de Caifás", "Chuntos" o "Vals de ensueño".

Tal i com tenim recollida en aquesta mateixa pàgina web, a Olot van fer-ne un contrafactum, és a dir van crear una cançó utilitzant-ne la melodia i inventant un text; la cançó és la titulada "Des de Batet".


* Entrevista realitzada per Àngel Daban, el desembre de 1978 al Geriàtric de Girona. La gravació l'ha facilitada ell mateix.

1 comentari:

  1. En Canarias lo llamamos "Vals de Taifa" y también "Vals del Sueño" y lo han tocado numerosos grupos de folklore canario, siendo la más famosa la versión de Olga Ramos y los Zebenzuí. Desconozco el origen de la canción pero desde luego que nunca pensé que en Cataluña la conocieran. Dejo un link para que la puedan escuchar: http://www.goear.com/listen/ae040db/vals-de-taifa-olga-ramos-y-los-zebenzui
    Raúl

    ResponElimina